Voetbal - wedstrijd

Iedereen vind het leuk te voetballen en we willen graag dat iedereen kan meedoen. Daarom hebben we penalty schieten EN een toernooi waarbij landen teams het mogelijk maken heuse interlands te organiseren. Heeft uw land niet voldoende deelnemers om een compleet team in te zetten dan worden er een of meerdere combinatie teams gevormd. U hoeft zich niet als team aan te melden.

Coördinator

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  in samenwerking met de PSV Foundation

Lokatie

Technische Universiteit Eindhoven
Zie de plattegrond. Klik hier

Tijd

Start eerste wedstrijd 05aug22 om 11:00
Laatste wedstrijd eindigt op 05aug22 om 14:30

Procedure

Voetbalregels

We voetballen volgens de regels afgeleid van Walking Football (= voetbal voor senioren). De belangrijkste regels zijn:

Wij hanteren een toernooiopzet waarbij alle teams hun poulewedstrijden afwerken, waarna een ranglijst wordt opgemaakt. Hier is bewust voor gekozen omdat het spelen van (halve) finales vaak uitmondt in (te) fanatiek spel waardoor het persé willen winnen de overhand neemt met verharding van het spel en onsportiviteit tot gevolg. We willen ook geen blessures

Voorlopig gaan we uit van 140 spelers en maximaal 16 teams. Advies is om minimaal 8 en maximaal 10 spelers per team te hebben. Er kan tijdens de wedstrijd doorlopend worden gewisseld dus iedereen komt voldoende aan spelen toe.

Er wordt ’s-morgens en ’s-middags gespeeld in 4 poules van 4 teams. Er worden 4 speelvelden uitgezet (dat past op 1 voetbalveld). Dat betekent dat ieder team 6 wedstrijdjes voetbalt tegen 6 verschillende tegenstanders. Op deze wijze kan het toernooi in 1 dag volledig worden afgewerkt. Dat is niet alleen praktisch maar geeft bovendien de deelnemers voldoende gelegenheid om nog aan andere sporten/activiteiten deel te nemen.

Communicatie over kwalificatie