Powerliften

Beschrijving


Het betreft alleen het onderdeel deadlift.
De deelnemer doet eerst een opwarming. De deelnemers tillen een voor een het gewicht.
Na de eerste ronde is er direkt een tweede ronde.


Powerlifting is een eenvoudige en gemakkelijke oefening voor iedereen en heeft veel voordelen zolang ze de juiste techniek gebruiken. De atleten moeten de bar optillen totdat het lichaam recht is zonder de ellebogen te buigen. De bar bevindt zich in het midden van het platform. Iedereen heeft drie pogingen een gewicht te tillen. De poging met het zwaarste gewicht telt mee voor het resultaat. De atleten warmen zich backstage op. Er zijn categorieën voor lichaamsgewicht en leeftijd.
Algemene powerlifting is goed voor mensen met de ziekte van Parkinson, omdat het hen helpt te voorkomen dat de spiermassa vermindert, en ook een betere controle over de balans van het lichaam door de kracht van grote spieren zoals benen, borst, armen en rug te vergroten. Het optillen van de bar totdat het lichaam recht wordt, is een geweldige oefening die de meeste spiergroepen helpt ontwikkelen.


Omdat Parkinson Powerliften nog geen bestaande sport is zal de heer Wilks (World Powerlifting) een voorstel tot regels doen.
Er wordt gewerkt met de vereenvoudigde World Formula.

Coördinator

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voorlopig)


Lokatie

Technische Universiteit Eindhoven
Het Eeuwsel
5612 AS   Eindhoven

In hal [tbd]

Procedure

[tbd]

Kwalificatie programma

Start eerste ronde vanaf  :   05aug 11:00
Start herkansing vanaf  :   06aug 10:00
Finale  :   06aug ntb

Communicatie over kwalificatie