Parkinson Translation Services

Cultuur

De openingsceremonie, het Gala en de sluitingsceremonie vormen samen de culturele ruggengraat van The Parkinson Games. Andrew Greenwood, choreograaf en oprichter van Switch2Move tekent voor de creatie hiervan. Hij nodigt internationale artiesten: dansers, muzikanten en performers uit deel te nemen aan deze krachtige uiting van het streven naar maximale inclusie en verhoging van de awareness t.a.v. Parkinson en leefstijl.

Opening

The Parkinson Games beginnen met een openingsceremonie die de Mens met Parkinson vanuit een positief perspectief belicht. Deelnemers wandelen het hypermoderne stadion binnen en een Griekse man met Parkinson draagt de olympische vlam. In de openingsceremonie staat het dragen en ontsteken van de vlam voor het vuur en het licht wat ieder mens in zich heeft. Het staat voor de innerlijke kracht die ons in staat stelt onze grenzen te verleggen en ons persoonlijk te ontwikkelen. The Parkinson Games wil de deelnemers en het publiek inspireren en laten zien wat middels zelf management en een goede leefstijl mogelijk is.

Gala

Het Gala (5 aug 2022) is een avondvullend programma met de titel ’Changing Perspectives’. Het bestaat o.a. uit een speciaal interactieve choreografie vormgegeven door Andrew Greenwood in samenwerking met studenten van vele bekende universiteiten, het Nationale Ballet en Prof Dr Erik Scherder. Deze laatsten leggen uit wat in de hersenen gebeurt als u sport of heerlijk danst. Componist Erwin Steijlen heeft een nieuwe compositie gecreëerd voor de Parkinson Games, geïnspireerd op het ballet L’oisseau Feu. De hele avond wordt live begeleid door orkest Kamerata Zuid met een nog te onthullen muzikale gast.
De avond die in het teken staat van het muzikale vuur wordt in de foyer van Parktheater Eindhoven afgesloten met een zinderende afterparty.

Sluiting

Op de laatste dag (6 aug 2022) na de finales en de medaille uitreikingen worden The Parkinson Games op olympische wijze afgesloten met een sluitingsceremonie. Het verhaal gaat vanaf dat moment verder en het vuur zet zijn reis voort naar de volgende editie.
Wij hopen dat zowel de deelnemers als het publiek een nieuw positief perspectief hebben gekregen op de mens met Parkinson. Een mens die geniet van sport en cultuur en zo zijn/haar eigen nieuw (complementair) medicijn heeft gevonden.
De vele bedrijven en instellingen die The Parkinson Games mogelijk hebben gemaakt starten vanaf dan officieel met wat het After Care programma is gaan heten.